تحولات منطقه

گروه هنر- آرش شفاعی - اخبار ضد و نقیض درخصوص کم و کیف برگزاری مراسم پایانی جشنواره شعر فجر در حالی ادامه دارد که به دلیل ناهماهنگی مسؤولان جشنواره و سالن، یکی از برنامه های پیش بینی شده جشنواره در شامگاه روز یکشنبه لغو شد!<BR>

جشنواره شعر فجر و حاشیه هایش ادامه دارد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 

در حالی که فردا مراسم اختتامیه جشنواره شعر فجر در تهران برگزار می‌شود، برگزاری یکی از بخش های جشنواره هنوز در پرده ابهام قرار دارد. گفته می‌شود برگزاری بخش جنبی جشنواره که در آن به کتاب ها جایزه داده می‌شود، در پرده ابهام است و ممکن است این بخش چند ماه بعد برگزیدگان خود را اعلام کند!
همچنین پخش نشدن فیلم مستند جشنواره که به کارگردانی ابوالفضل جلیلی ساخته شده بود ، باعث بروز شایعه‌هایی شده است .
در همین حال شب شعر کودک و نوجوان هشتمین جشنواره فیلم فجر که قرار بود عصریکشنبه در مرکز آفرینشهای ادبی کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان برگزار شود به دلیل ناهماهنگی مسؤولان جشنواره و مسؤولان این مرکز، برگزار نشد.
قرار بود در این برنامه شاعرانی چون مصطفی رحماندوست، بیوک ملکی، عرفان نظر آهاری، ناصر کشاورز، جعفر ابراهیمی، شکوه قاسم نیا، افسانه شعبان نژاد، مهدیه نظری، افشین علا، آتوسا صالحی، بابک نیک خرد و حمید هنرجو شعر خوانی کنند که این نشست لغو شد.
نشست دیگر شعر خوانی روز یکشنبه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد و شاعرانی مانند حمید سبزواری، سعید بیابانکی، علیرضا قزوه، محمدسعید میرزایی، زکریا اخلاقی، علی آبان، محمدکاظم علی پور، عبدالرضا موسوی و احمد انصاری، رفعت سلام از مصر، ایرج رحمانپور و عبدالجبار کاکایی دبیر جشنواره، شعرخوانی کردند.
حمید سبزواری، شاعر پیشکسوت انقلاب، اولین شاعری بود که در این مراسم شعرخوانی کرد. وی در این مراسم با اشاره به دلتنگی اش برای زادگاهش گفت: سالهاست از سبزوار دورم، دوری من نه به علت این است که از سبزوار بیزار شدم، سبزوار را از جان خودم بیشتر دوست دارم، اما گرفتاری های زندگی موجب شد تا از سبزوار جدا شوم و میدان را به دیگر مدعیان بدهم. از خداوند می‌خواهم که روزگار بسیار بسیار روشنی برای فرد فرد یارانمان بخصوص سبزواری ها میسر کند، اگر چه همه جای ایران برای من سبزوار است.
رفعت سلام، شاعر، مترجم و روزنامه نگار مصری بود که شعر خواند. موسی بیدج، مترجم زبان ادبیات عرب در معرفی وی گفت: رفعت سلام در سال 1952 به دنیا آمد؛ در سال 1977 مجله شعر را تاسیس کرد و در سال 1979 مجله نوشتار را منتشر کرد، در سال 1993 نیز جایزه بین المللی شعر «کاوافی» را دریافت کرد. شعرهایش به زبان انگلیسی، بلغاری، کرواتی، ایتالیایی، اسپانیایی و ... ترجمه شده است.
در سال 2006 میهمان مرکز بین المللی شعر فرانسه بوده، از آثارش می‌توان به «گل زیبای هرج و مرج»، «درخشش‌های رفعت سلام»، «به سوی روز رفته»، «انگار پایان زمین است» و «چنین گفت کرکدن» اشاره کرد.
محمد کاظم علی پور، شاعر لرستانی که شعری را با عنوان «مرده شورت را ببرند تهران» خواند؛ گفت: من مدت‌هاست که دیگر پشت تریبون حرفه‌ای نیستم، و هول هولکی شعری را درباره این شهر شطرنجی، تهران بزرگ که بی رحمانه آدمهای فقیر را می‌جود و صدایش به گوش کسی نمی رسد، سرودم، شعری انتخاب کردم که لطیف باشد.
وی افزود: در طول سه سالی که از روی ضرورت به همراه خانواده ساکن تهران هستم، دو چیز را یاد گرفته‌ام، اول مدیریت زمان و دیگری بی‌رحمی روزگار. روزگاری که بی رحمی رایج است و جوانمردی به تاریخ پیوسته است، اگر حرمت کاکایی نبود، دوست نداشتم شعر بخوانم، اما شعری که می‌خوانم شعری ساده است و بی‌تکلف و احساس من است، از پیاده روهای تهران.
عبدالرضا موسوی، طنزپرداز و قصیده سرا هم در این مراسم در پاسخ به مجری که خواستار یک قصیده کوتاه بود، گفت: امروز روز بزرگداشت خیام نیشابوری است، به همین دلیل به جای قصیده دو رباعی می‌خوانم و سپس دو شعر تفننی می‌خوانم. وی در معرفی شعر خود گفت:زمانی فردی مادر چاوز را بغل کرد که من شعری سرودم با عنوان «تچاوز».
در پایان این برنامه عبدالجبار کاکایی، دبیر هشتمین جشنواره شعر فجر در سخنانی قبل از قرائت شعر کوتاهش گفت: از دوستان شاعر که از راه دور تشریف آوردند، ممنونم.
همچنین از آقای صالحی که به خاطر آرامشی که منتشر کردند و این آرامش باعث شد، روزهای سختی که در حال فراهم آوردن و تدارک یک جشنواره ملی بودیم، بر من آسانتر بگذرد. تصور من برای همگرایی کامل‌تر و نزدیک تر کردن صداهای ادبیات به همدیگر، بتدریج و در طول مسیر عوض شد و متوجه شدم که ما نیاز به راهبردهای فرهنگی کلی تر و بنیادی تر داریم که ما را به سمتی هدایت کند که اهالی ادبیات بتوانند برای ادبیات تصمیم بگیرند.
همچنین دیروز دو نشست دیگر شعرخوانی در جشنواره شعر فجر برگزار شد که در نشست صبح که از ساعت 9 در خانه هنرمندان ایران چهره هایی مانند ضیا موحد، بهزاد خواجات، علی یاری، هرمز علی پور، علیرضا پنجه ای، علی هوشمند، عباس حزباوی، رسول یونان، گروس عبدالملکیان، اسدا...امرایی، علی قنبری، محمد رمضانی فرخایی و ابوطالب مظفری شعر خوانی کردند و از ساعت 15 حمیدرضا شکارسری، محمد کاظم کاظمی، مرتضی امیری اسفندقه، ناصر فیض، محمدرضا روزبه، ایرج رحمان پور، ابوالفضل پاشا، آفاق شوهانی، مهرداد فلاح، کیومرث منشی زاده، سعید یوسف نیا، محمدحسین جعفریان، رضا چایچی و علی عبداللهی سخنرانی و شعر خوانی کردند.
همچنین روز گذشته جشنواره شعر فجر دو نشست دیگر شعر خوانی برگزار کرد که در نشست صبح که از ساعت 9 در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، چهره‌هایی مانند ضیا موحد، بهزاد خواجات، علی یاری، هرمز علی پور، علیرضا پنجه‌ای، علی هوشمند، عباس حزباوی، رسول یونان، گروس عبدالملکیان، اسدا... امرایی، علی قنبری، محمد رمضانی فرخایی و ابوطالب مظفری شعرخوانی کردند.
همچنین عصر روز گذشته و از ساعت 15 سخنرانی و شعر خوانی دیگری در خانه هنرمندان برگزار شد که در این برنامه نیز شاعرانی همچون حمیدرضا شکار فری، محمد کاظم کاظمی، مرتضی امیری اسفندقه، ناصر فیض، محمدرضا روزبه، ایرج رحمان پور، ابوالفضل پاشا، آفاق شوهانی، مهرداد فلاح، کیومرث منشی زاده، سعید یوسف نیا، محمدحسین جعفریان، رضا چایچی و علی عبداللهی سخنرانی و شعر خوانی کردند.
شعرخوانی‌های جشنواره شعر فجر امروز سه شنبه نیز در دو نوبت صبح و عصر در خانه هنرمندان ایران ادامه خواهد یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شاعر گوشه گير IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    0 0
    دوست عزيز خبرنگار! بهتر است براي گزارش کردن يک واقعه در آن صحنه حضور داشته باشيد. در جلسه ديروز خانه هنرمندان شاعر شعر مکالمه يعني علي عبدالهي نه حضور داشت و نه شعر خواني کرد. در آن جلسه شاعر هندي حضور داشت و اشعار خوبي قرائت کرد که در گزارش شما غايب است. کمي حرفه اي تر برخورد کنيد.